Βελτιστοποιημένες συνθήκες CIP στα εργοστάσια ποτών

Η σύγχρονη αγορά ποτών είναι πολύ πιο δυναμική από παλαιότερα. Σήμερα, ο τυπικός χρόνος ζωής μιάς μάρκας ποτού έχει μειωθεί σε 4 - 5 χρόνια, από 8 - 10 χρόνια στη δεκαετία του ογδόντα. Η τάση αυτή συνδυάζεται με μια δραματική αύξηση στην διαφοροποίηση της γκάμας των προϊόντων. Το αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτική αύξηση στα επίπεδα των λειτουργικών κινδύνων.

Ποτά με γεύσεις, παγωμένο τσάι, και μια πληθώρα από νέα αναψυκτικά έχουν διεισδύσει στην αγορά. Για την παραγωγή και την εμφιάλωση αυτό σημαίνει, γρήγορες αλλαγές προϊόντων και αυξημένα ρίσκα λόγω της εναλλαγής της γεύσης και της μικροβιολογικής ευαισθησίας των προϊόντων. Παρατεταμένοι κύκλοι καθαρισμού ανάμεσα στα προϊόντα μειώνουν την παραγωγικότητα ακριβών εγκαταστάσεων και γιαυτό θα έπρεπε να μειωθεί η διάρκειά τους στο ελάχιστο χωρίς να μειώσουν την ασφάλεια ή την ποιότητα.

Η Ecolab, φημισμένη για τις καινοτόμες λύσεις υγιεινής στις γεμιστικές και τα CIP, έχει αναπτύξει μια προσέγγιση που εξασφαλίζει την απαραίτητη αύξηση της παραγωγικότητας. Η Ecolab κατάφερε να μειώσει τον χρόνο καθαρισμών και να απελευθερώσει χρόνο για την παραγωγή διατηρώντας όμως τα επίπεδα υγιεινής, μέσω επαναπροσδιορισμού ολοκληρωμένων βημάτων καθαρισμού και απολύμανσης ανάμεσα στις αλλαγές προϊόντων.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Ecolab θα βελτιστοποιήσει τις CIP διαδικασίες του εργοστασίου σας, μετά από μια προσεχτική εξέταση των συνθηκών. Θα σας γίνουν συστάσεις για βελτιώσεις στον αποτελεσματικό καθαρισμό και την απολύμανση ο οποίος θα ανταποκρίνεται στην ευαισθησία των παραγόμενων προϊόντων. Αυτή η συνδεόμενη προσέγγιση οδηγεί στην βελτιστοποίηση της λειτουργικής αποδοτικότητας και στην εγγύηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων.

Back to Top